بررسی چالش‌ها و راهکارهای اخلاقی و پزشکی قانونی در وبینار معاونت سلامت

معاونت سلامت شرکت متد روز چهارشنبه، 8 اسفند 1403، وبیناری با عنوان “اخلاق و پزشکی قانونی: چالش‌ها و راهکارها” با حضور متخصصان و مسئولین مراکز درمانی تابعه برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت متد، این وبینار با هدف بررسی چالش‌های موجود در زمینه اخلاق پزشکی و مسائل قانونی مرتبط با حوزه سلامت، و همچنین ارائه راهکارهای عملی برای بهبود عملکرد مراکز درمانی برگزار شد.

محورهای اصلی وبینار:

  • بررسی موارد مورتالیتی و موربیدیتی در بیمارستان‌های تابعه و تحلیل ریشه‌ای علل و چالش‌های موجود
  • اهمیت رعایت اصول اخلاقی در پزشکی و نقش اخلاقیات در تصمیم‌گیری‌های درمانی و بالینی
  • شناسایی و تحلیل چالش‌های اخلاقی و قانونی در بیمارستان‌ها و ارائه راهکارهای پیشنهادی
  • فرصت برای مشارکت و تبادل نظر میان شرکت‌کنندگان در قالب پرسش و پاسخ

این وبینار با حضور دکتر رحیم پور (معاون سلامت)، دکتر فیاض (متخصص پزشکی قانونی)، دکتر بشارتی منش (مدیر خدمات سلامت)، آقای لکورج (مشاور سلامت)، خانم شاهینی (کارشناس بهبود کیفیت) و مشارکت فعال کلیه مراکز درمانی تابعه متد برگزار شد.

جلسه با سخنرانی دکتر رحیم پور در خصوص تعریف سقوط، ارزیابی سقوط بر اساس معیار مورس در راستای ایمنی بیمار و اقدامات پیشگیرانه سقوط بیماران آغاز شد.

در ادامه، دکتر فیاض به تشریح نقش اخلاقیات در تصمیم‌گیری‌های درمانی و بالینی و همچنین دو واقعه مهم ناخواسته (سقوط و نزدیک به سقوط) و مسائل قانونی پرداختند. ایشان تأکید کردند که مسئول فنی مرکز درمانی، پرستار کشیک و مسئول شیفت پرستاری، پاسخگویان اصلی قصور از بعد قضایی هستند. وی همچنین به عدم وجود دستورالعمل‌های واضح و شفاف در خصوص سقوط و نزدیک به سقوط در برخی از مراکز اشاره کرد و به بیان اهداف، اقدامات لازم پیشگیری از سقوط، ارزیابی سقوط بر اساس معیار مورس، مداخلات لازم از بدو پذیرش بستری، در حین بستری و ترخیص ایمن، اجرای دستورالعمل‌های موجود و تدوین دستورالعمل و تمهیدات لازم پرداختند.

در بخش دیگری از وبینار، رؤسا و مسئولین فنی تمامی مراکز درمانی ضمن ارائه گزارش آمار سقوط و نزدیک به سقوط مرکز درمانی خود، به تشریح فرایندهای بستری و گزارش سقوط، دستورالعمل‌های موجود و تمهیدات پیشگیرانه بحران‌های سقوط، افکار خودآسیب رسان و خودکشی و همچنین ارزیابی سقوط بر اساس معیار مورس پرداختند. استفاده از همراهی کمک بهیاران بخش‌ها در بیمارانی که دچار اختلال حرکتی هستند، قرار دادن امتیاز تشویقی جهت گزارش‌های خطا و پیشگیری از سقوط، طراحی ارزیابی عملکرد و فاکتور گزارش‌دهی خطا جهت امتیاز به پرستار، حمایت‌های روانی-اجتماعی توسط روانشناسان و مددکاران اجتماعی مراکز و حمایت‌های عاطفی از طریق خانواده، آموزش و توانمندسازی کادر درمان و برگزاری دوره‌های مداخله در بحران از جمله مواردی بود که در این بخش مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در پایان جلسه، دکتر رحیم‌پور ضمن تقدیر از مشارکت فعال مراکز درمانی در وبینار، با تأکید بر اهمیت ایمنی بیماران و اقدامات پیشگیرانه، توصیه کردند گزارش RCA سقوط بیماران توسط مراکز درمانی با حفظ محرمانگی (بدون ذکر نام بیمار و نام مرکز) و استفاده از تجارب مراکز درمانی، در گروه به اشتراک گذاشته شود. وی همچنین از برگزاری وبینارهای متعدد دیگری در این راستا در آینده نزدیک خبر داند.

این وبینار، گامی مهم در راستای ارتقاء آگاهی و توانمندسازی کادر درمان در زمینه مسائل اخلاقی و پزشکی قانونی، و بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به بیماران محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *